Valg av den riktige seilduken.

Hvilken seilduk skal jeg velge?

 

Mange av de vanlige spørsmål vi får er:

 "Hvilken type seil er best?".

 “Hvilken seilduk skal jeg velge?”

 Eller hvilken seilduksprodusent har den beste duken.

 

Det er mange forskjellige faktorer som blir vurdert når vi designer et seil og velger den duken som passer best. Da det er båten, seilets størrelse og bruksområder som avgjør hva som er best, er det vanskelig å avgjøre at en duk er bedre enn en annen.

 

Vi bruker mange forskjellige typer seilduk til de forskjellige båter og bruksområder.

Selvsagt vil også ditt budsjett være avgjørende og vi vil hjelpe deg å finne det seilet som er best egnet til både ditt budsjet, båtype, og hvordan du bruker din båt. Vi vil også hjelpe deg å finne den seilduken som er mest prisgunstig I forhold til kvalitet og levetid.

 

Da ingen seilbåt er helt lik og hver enkelt rigg er utviklet for å drive båten på en unik måte, samt at vi også bruker båten til ulike formål, er det dette som er avgjørende når vi designer et seil.  Vi tar også hensyn til at båtens konstruksjonen genererer belastning på seilet på forskjellige steder og i forskjellige retninger.

Kort om noen av de seildukene som Zar Sails bruker:

Wovens - Vevd seilduk

Vevd seilduk er normalt laget av polyester garn best kjent som Dacron®.


Forskjellige garn og fibre har forskjellig vekt (eller denier), hvor lavt antall representerer finere garn og høyere tall angir tyngre garn.


Materialet er varme krympet for å sikre tettheten av den samlede vevning. Jo strammere vevninger, jo mere garn i stoffet og den generelle yteevne forbedres.

Crusing Laminate

Cruising laminat..

 

Designet for å gi fordelene ved både laminat og vevde materialer.


Og det har en omkostningseffektiv pris.

 

Det er ganske motstandsdyktige over for spenninger og holder godt på formen.

 

Vi bruker Cruising Laminat fra Contender, Challange og Dimension POLYANT.

 

Racing Laminate

Racing Laminat.

 

Anvender en kombinasjon av film og uelastiske fibre.

Produksjonsomkostningene gjør at de er blant de dyreste typer seilduk.

 

Men er du er villig til å betale ekstra er dette uten tvil en av de hurtigste typer duk.

DIMENSION-POLYANT sin serie med GPL GraphX® carbon laminater til kappseilas og cruising, brukes på lystbåter i alle størrelser og brukes av seilere over hele verden.

 

DIMENSION POLYANT`s overlegne fiber behandling og avanserte laminerings teknologi og den patenterte prosess Insert® gjør GraphX® til de mest holdbare carbon laminater på markedet i dag.

 

GPL er den første laminerte seilduk serie, som fanger styrken for carbon.
GPL består av high-performace carbon, super robust Technora®Black base og Technora® Black X-PLY® som er en duk med høy yteevne og med en utrolig motstandsdyktighet over for bøyning og elastisitet.

 

 

GPL GraphX® tar Carbon seil til et nytt nivå i High Performance materialer.

 

CDX Polyester Cruising Laminate fra Contender

CONTENDER`s

CDX Polyester Cruising laminater

er laget med en "ZigZag garn teknologi", som gjør det mulig å lage seil av radiale paneler, tilpasset den moderne riggen på seilbåter i dag.

 

Trådene i ZigZag-forsterkede laminater er lagt i vinkler slik at kreftene i seilet er fordelt jevnt over de radiale paneler.

 

Dette resulterer i et seil med god evne til å beholde sin form, noe som gir deg mer effektiv seiling i varierende vindstyrker, uten at det påvirker på enkel håndtering av seil. Du kan reve senere fordi seilet vil forbli flatere i økende vind. Båten seiler raskere og du kan peke høyere med mindre krengning. Siden CDX Cruising laminat er svært smidig, er seilene lett å håndtere. 

FLEX® fra Dimension

DIMENSION-POLYANT

 Flex®serien står for "Fill Laminat Ekstra X".


Flex® sitt sortiment av duker er velegnet til både racing og cruising. Grunnlaget for alle Flex® laminat konstruksjoner er sterke fyll og rennings garn.


Takket være sin nye konstruksjon, håndterer Flex® belastningen på seilet i seks forskellige retninger, hvilket resulterer i en enestående god formstabiliet.

 

Flex® tar også opp de dynamiske belastninger, som oppstår under seilas og lar deg ha en utmerket kontroll over seilet.


Flex® er crosscut duk og fås med mange fiber-tettheter, som vi kan kombinere i et seil i henhold til den forventede belastningen på seilet.


Flex® stive fiber-matrix garanterer lang  levetid og en overlegen holdbarhed.