CRUISING Line

Designet for den kravstore seileren .

Er for deg som ønsker mer enn bare en weekendtur i ny og ne. Dette er all-round seilet for deg som både ønsker turseilas og som ønsker å delta i kappseilaser på lokalt plan fra tid til annen. Seilduk og medfølgende fittings kommer fra våre leverandører i Tyskland, USA, Holland og Sverige som sikrer at du alltid får topp kvalitet!

 

CRUISING Line blir, dersom du har en klassebåt, laget og skåret av CAD, hvor alle mål beregnes etter de internasjonale klasseregler.

CRUISING Line  blir laget med brukervennlighet og lang levetid i tankene.

 

Vi lager disse seil i Dacron eller Cruising laminat, medvindseil (gen/spinnaker) i Nylon fra Contender og Challange.

Dacron er en polyesterfiber som er mye benyttet til vevd duk, og er det rimeligste alternativet. Den er godt UV-bestandig, har tykke fibre og har overlegen holdbarhet, men den vil deformeres over tid.  Dacron-duk er spesielt egnet for langtur-bruk eller når man vil ha seil til en liten båt. Ved vanlig norsk sommerbruk har Dacron-seil en levetid på 10 - 12 år.

Cruising laminat: Er duken for den litt kresne turseileren eller som deltar i en og annen regatta.

Det er også et meget godt alternativ til båter over 30 – 35 fot. Duken har mylar kjerne, med polyester «armering» og med tafetta- (tynn Dacron) duk som beskytter seilduken både mot slitasje fra riggen og UV-stråler. Den er mye lettere enn Dacron og er betydelig mer formstabil. Cruising laminat-dukene kan også fås med Spectra, Kevlar eller Karbon «armering».

Pentex: Er en god racing-duk og den rimeligste av disse tre, den er formstabil, men mindre enn Kevlar

Kevlar: Litt lettere og litt dyrere enn Pentex. Den er formstabil, men noe mindre stabil enn Karbon.

ZAR SAILS seilmaker service
ZAR SAILS seilmaker service

Karbon: Det letteste og det dyreste materialet. Dessuten er den helt UV-bestandig.