Det å investere i nye seil som oftest er en stor investering for mange år fremover samt vurdering ut ifra behov, bruk av båt og budsjett, skal vi gjøre det vi kan for å hjelpe deg slik at du kan ta de beste valg.

Klikk på knappene under for å lese hvordan duk-produsentene omtaler om de forskjellige dukene som er foreslått.

All Purpose Blade fra DIMENSION-POLYANT er konstruert for å gi styrke og strekkfasthet. AP-duken holder godt på formen over et bredt vind område, og den har langvarig holdbarhet. 

Cruising Laminate også fra DIMENSION-POLYANT er designet for krevende blue water sailors. Duken kombinerer teknisk effektivitet, holdbarhet og enkel håndtering. Det spesielle UVM®-belegget gir god beskyttelse mot UV og mugg.  

Hydra Net® en vevet duk som har utmerket stabilitet og holdbarhet. Hydra Net®-seil er enkle å håndtere, rulle og lagre, noe som gjør dette til et godt stoff for offshore-kryssere som ønsker høy ytelse og er foretrukket av både seilmakere og seilere. 

Fibercon® AP- er seil som har en virkelig konkurransedyktig prislapp uten å gå på kompromiss med kvalitet eller holdbarhet.  Er vevd av Contenders eksklusive Fibercon-garn, og Polypreg-overflaten er optimalisert for enkel håndtering, og den diagonale stabiliteten som trengs i ytelsesorienterte seil.

Atlantic Performance Cruise Fra Challange Sailcloth er laget med High Tenacity Garn med konstruksjoner spesielt konstruert for cruising. Atlantic PC er designet med en middels fast finish perfekt for den cruising seileren. Et godt alternativ for den prisbevisste som ønsker lang levetid, holdbarhet og langvarige ytelse. 

Marblehead konstruksjonene er laget med Fiber 104, det aller beste av polyester seilduk garn, i både renning og fyll retningene av duken som veves sammen flere ganger pr meter enn noen annen seilduk på markedet. Prosessen kalles Interlocking og gir duken utmerket strekkmotstand, stabilitet og holdbarhet. Fiber 104 er mye dyrere enn andre fibre, og er eksklusivt for Challange Sailcloth. 

WarpDrive er et meget godt alternativ til Laminat som er en polyesterbasert vevd konstruksjon, som har ytelsen til et laminat men med holdbarheten til en vevet duk. Laminatstoffer kan være utsatt for mugg som forringer materialet som binder fibrene inn i filmen sammen. Dette vil ikke skje med Warp-Drive og den har meget god UV-beskyttelse.

.